Senaste nytt från Bonebreakers augusti 2020

22. Apr, 2020

Vi har inga valpar till salu förrän våren 2021

Tydligen är det väldigt många som vill skaffa sig en lagottovalp nu. Jag får ca 3 förfrågningar per dag både via mejl, sms och telefonsamtal. Många av er skriver också i gästboken att ni gärna vill köpa en lagotto. När jag har valpar till försäljning vill jag alltid vet mycket om den tilltänkta "valpfamiljen" och självklart träffa er, och jag har också en del önskemål själv på de som ska köpa valp från min kennel. Läs mer om det längre ner här på sidan.

22. Apr, 2020

Coronatider påverkar allt.

Vill meddela att alla hundkurser och andra aktiviteter för mig och mina hundar är inställt fram till sista maj till att börja med. Mer information kommer i maj.

Glada Malla älskar livet på landet!
Skriver du i gästboken ser jag ditt meddelande men vill helst ha kontakt på min gmail.

Mys i blåbärsskogen


Kennelen fina logga tillverkad av Geroge Lulich 2017.
Modell till loggan är min Soya Bonebreakers Sorellina, internationell utställningschampion. Nu 9 år fyllda.

Malla när hon arbetade som skolhund i Sollentuna, så älskad och uppskattad.

Vilken bragd! 2017 kunde inte ha börjat bättre.
Martin med sin fina CH Bonebreakers Campionessa - Elektra vann Bäst i Rasen, Bäst i Grupp 8 och slutade som Best In Show -3 för domaren Reneé Willes, av ca 4270 anmälda hundar på My Dog i Göteborg den 7 januari. Jag är så stolt och tacksam för hur fint ekipage de är tillsammans.

Nu är Malla vuxen, och under sommaren 2016 hann hon med att bli Svensk och Dansk Utställningschampion på 1 månad.

Mer om kennel Bonebreakers -välkommen in och titta på kennelns hemsida.

Soya och Malla en vanlig dag hemma.

Hemma hos mig på kennel Bonebreakers föder jag upp en kull lagottovalpar när tid finns i mitt liv. Det är alltid noga planerat, genomtänkt och efterlängtat.

När valparna säljs brukar jag säga att man köper inte bara en valp och går härifrån. Nej, man köper ett " kit" som innebär hjälp med pälsvård, hur hunden ska fostras samt allt annat som man kan behöva som ny hundägare. Sedan vill jag gärna att de hundar som  jag säljer ska ställas ut någon gång samt ögonlysas, höftledsröntgas och göra BPH (beteende, peronlighet på hund )- en mentalbeskrivning för att visa vad hundar från min kennel står för.

 Jag väljer mina blivande ägare till Bonebreakershundar lika väl som de väljer att köpa en ny familjemedlem från kennel Bonebreakers. Känner du att er familj skulle vilja ha en hund att arbeta med, kanske visa på utställning samt ha som en riktigt trygg och glad kompis är du välkommen att höra av dig. Nästa kull är planerad till våren 202  med Malla, min terapi- och skolhund som mamma om hennes hälsotester inför en kommande kull är ok.

Jag lägger ingen tid på att välja valpköpare, göra kölistor eller ta emot besök för att träffa mina hundar innan parning är genomförd, och jag vet att Malla är dräktig.

Är du intresserad av valp från min kennel, hör av dig när du ser att jag lägger ut nyheter om att Malla är dräktig. Man kan alltid skriva och be att få ligga på en intresselista för valp från kommande kull, men jag lovar aldrig bort något jag ännu inte har.

Det var min fina och framgångsrika Våfflan - Multivinnare Cobby´s Cirena och hennes avkommor som blev starten till kennel Bonebreakers fina framgångar under  de 10 första åren av 2000-talet. Jag hann med att bli Årets Vinstrikaste lagottouppfödare under hela 7 år. Våfflan blev vinstrikaste  lagotto under flera år liksom vinstrikaste veteran och avelstik. Hon blev mor till 13 avkommer varav 11 blev champions med många olika titlar.

Flera av mina tidigare valpköpare från det att jag startade med uppfödning av rasen i början på 2000-talet har idag egna framgångsrika kennlar.

 Kennel Quintinus, Kennel Tufflaz, Kennel Labbjoys, Kennel LaGottis och Kennel Lagottessa har alla startat med hundar från min fina tik Cobby Cirenas linjer. Det känns väldigt roligt.

Med vänlig hälsning

Karin Lindahl