Mallas valpkull född den 15/12 2017

25. dec, 2018

Ibland händer saker man inte är beredd på, och så blev det för mig i oktober i år.

Då fick jag plötsligt ett samtal från ägaren till B Marmellata som ville att jag skulle ta tillbaka valpen. Eftersom jag alltid vill vara till hjälp om det går, så köpte jag tillbaka valpen så fort det gick.

Efter att i två månader ha fått bo tillsammans med sin härliga bror Hugo B Maritozzo och hans glada flock i ett stort härligt hus i Järna, söder om Stockholm, är nu Mella köpt av min syster Marie med familj.

De älskar henne redan och har längtat så efter en ny pigg och glad liten lagottofröken sedan de miste sin Våfflandotter Pepsi - B Condiscendenza (frimärkshunden)  vid 14 års ålder i decmeber 2015.

Nu hoppas vi att Mella får landa i sitt glada gäng och det känns så roligt att ha henne tillbaka inom familjen.

19. mar, 2018

Tore kom till Gotland på en gård hos Maria och hennes familj. Där finns två gamla hanhundar, varav en är tryffelhund som ska gå i pension efter att ha lkärt upp lilla Tore att ta över sysslan. Matte Maria säger att Tore är en trygg och modig liten hund som säkert ska klara uppgiften framöver.

19. mar, 2018

Tora bor hos min mycket goda vän Margareta med familj på Lidingö och ska bli tävlingshund inom olika grenar om matte får som hon vill. Verkar lovande redan nu. Tora bor med lagottokillen Chippen som är 9 år.

19. mar, 2018

Så har då tiden gått fort! Nu har de fem M-valparna redan varit i sina nya hem cirka 6 veckor.  Det kommer bilder och positiva rapporter flera gånger i veckan och det glädjer mig oerhört mycket.

Malla är nu i fin form igen och leker mycket med sin mamma Soya.  Det var ett par tuffa veckor där Malla gick runt och pep en del hemma och letade efter sina fem älsklingar.  Som tur är har hon fått träffa Tore - Bonebreakers Meravigla vid två tillfällen och då har de haft å roligt och lekt och lekt.

 Malla är nu  tillbaka i sin roll som Terapi- och Skolhund med mamma Soya mest hela dagarna på Sofielundsskolan, och det gillar de väldigt mycket. Gissa om barnen blev glada när deras älsklingar kom tillbaka på skolan. Dagarna fylls av elevbesök med kelstunder, utflykter och lässtunder där hundarna är med förstås. Våren är på gång och då blir det även mer promenader och uteaktiviteter för hundarna.  

10. feb, 2018

Så har då valparna varit hos oss i 8 veckor. Tyvärr hade jag väldiga problem med uppkopplingen till Internet då vi var i vårt hus på Öland så inläggen därifrån blev inte många .😥 

Tiden där var ljuvlig för oss alla och valparna klarade resan ur bra som helst både upp och ned till ön. Inte ett pip från någon  under nästan 5-6 timmar, ingen kräktes eller var rädd. De läg tryggt ihop i sin bur och snusade och sov. 

Nu har vi varit tillbaka hemma sedan nästan en vecka och de kände nog igen sig i mitt kök, för det var inga problem alls.  De har sovit 22.30 - 07.15 i stort sett varje natt, helt tysta utan sin mamma. När jag kommit in till dem har de fått komma ut i hela köket , kissat och bajsat på tidningarna och sedan ätit sin välling. 

De är nu besiktigade av veterinär,och det var utan anmärkning på dem. Alla killar hade sin kulor nere just nu, inga svansknyckar, navelbråck eller annat så det känns så bra. 

Nu har tre av fem åkt till sina nya familjer, och nog saknar Malla sina små en del, hon går runt och piper lite ibland, hon har verkligen gillat mammarollen. Jag tror att en trygg och nöjd mamma för trygga valpar.  Malla ammar fortfarande de två som just nu ligger här på golvet och sover. På Öland gick vi ca 5 km varje dag så Malla är nu i fin form inför arbetet i skolan som börjar redan på måndag förmiddag. Då vet jag några små elever som kommer att bli riktigt glada.

Jag kommer att följa de fem i sina nya familjer med spänning. Önskar dem stort lycka till med de små Mallgrodorna.❤