20. dec, 2017

Så kom de då äntligen

Natten mot den 15 december föddes så Mallas och Theos efterlängtade valpar.

Det började strax efter 12-slaget och var klart vid 6.30 på morgonen. Då låg det 5 valpar i valplåden hos duktiga Malla. Direkt när första valpen hade fötts fram så tog Mallas modersinstinkter vid och hon skötte i stort sett allt själv med att tvätta, navla av och slicka sina valpar torra. En liten valp klarade sig inte och det är alltid lika ledsamt, men sådan är naturen. Nu glädjs vi åt de 5 som ligger här.

Det som var extra roligt var att valp nummer två som föddes fram var en stor vit tik!! Med en brun mamma och brun pappa hade jag kanske inte väntat mig det, men så glad jag blev. 

Det är nu 3 bruna hanar och en brun tik med små vita sockor på alla tassarna och en liten vit svanstipp precis som Malla hade när hon föddes. Och så fröken vit, som jag kallar för LillVåfflan redan efter min fina Våfflan  som jag hade åren 1999 - 2013 i min vård.

Nu växer de fort och det är tyst och lugnt i valplådan, vilket innebär att Malla har gott om mat så de är nöjda. Lite pip blir det dock när de kommer bakon ryggen på sin mamma eller inte hinner fram fort nog att hitta sigen spene att äta ifrån. Malla låter faktiskt mormor Soya ligga uppe på sängen i sovrummet och titta lite på de små.