1. jan, 2018

Så har det blivit 2018! Nu händer det en hel del i valplådan.

Nu är det nytt år och nyårsaftonen passerade lugnt för de fem små valparna. Mina stora hundar blev ordentligt skrämda vid en tänkt tur ut kl. 18.00 då några osmarta människor drog av ett par rejäla tårtor med smällare precis runt vår husknut, och där kom vi. Båda hundarna tvärvände och ville in igen, och så fick det bli. Väl inne blev de lugna och så förblev det ända tills vi somande vid 00.30. 

I morse tog vi en lång härlig promenad runt ett tyst och folktomt Sollentuna, och som hundarna nöjt. Nu var allt som vanligt igen! Så skönt att kunna göra sina behov utan att vara rädd att något skulle smälla till i närheten av en. 

Hemma igen blev det bad för mormor Soya och sen ville både Soya och Malla (fast hon inte badats) blåsas med fönen att få mysa lite extra. 

Nu händer det mycket i valplådan och de små blir så mycket personligare när de har fått sina ögon öppnade. Det händer faktiskt att de småskäller lite ibland, och när mamma Malla närmar sig ingången till valplådan vaknar de små lätt och snabbt och börjar pipa för att få lägga sig och äta hos sin mamma. Malla sköter fortarande sina små med lugn och trygg tass, och vi njuter av att ha dagarna fria så vi kan ta det i precis den takt valparna kräver. Vill de äta precis när jag klätt på mig ytterkläder för att gå ut med Malla och Soya, ja då får jag helt enkelt klä av mig en stund igen och vänta tills den lilla skaran är mätt och nöjd.