Mallas valpkull född den 15/12 2017

18. jan, 2018

Det finns ingen video

17. jan, 2018

Idag har varit en händelserik dag för de 5. De har fått komma ut i uterummet en kort stund då solen sken och det var riktigt uppvärmet där. Men det blev bara ca 5 minuter och de rörde sig hela tiden. Det är ju viktigt att de små inte utsätts för blåst och då är uterummet perfekt. 

Idag är också första gången de har ätit upp nästan all mat de erbjods på eftermiddagen, och det gjorde mig glad. Nu börjar de ta för sig mer och mer för var dag. Snart är det tidigare morgnar som gäller, men vad gör det?

Jag har varit väldigt försiktig med besök hos oss än så länge då jag inte vill ha in någon smitta hos de små. Vet att det gått en hel del kennehosta, och det vill vi inte ha.

Alla valparna är nu tingade, och det känns så skönt! Nu ska de bara bli större och färdiga att klara ett liv i sina nya familjer om ca dryga tre veckor. 

 

16. jan, 2018

Nu är vi i vårt hus på Öland sen i fredags, och resan ned hit gick otroligt bra för de små. Trots 1,5 timmar akut på bilverkstad så sov gänget lugnt hela vägen i sin bur, inte ett ljud på dryga 7 timmar. De fick komma in i mamma Mallas bur vid Sille krog och där låg de lugnt och tuttade på sin snälla mamma. Sen lade vi tillbaka dem i sin egen bur, och de sov tills de var framme här.

Nu har de eget rum som de gillar och sover gott i. De leker i hallen och sitt rum, men orkar inte så långa stunder än. Maten tycker de sådär om. Det kan man ju förstå när deras snälla mamma sköter dem dygnet runt så de slipper vara hungriga. Det kommer att ta sig snart, och runda och goa är de hela bunten så mat får de minsann i sig.. De sover ännu tilll ca 8.00 på morgnarna och blir så glada när jag dyker upp hos dem. Än har de inte fått komma ut i mitt uterum då vädret är alldeles för kallt.

1. jan, 2018

Nu är det nytt år och nyårsaftonen passerade lugnt för de fem små valparna. Mina stora hundar blev ordentligt skrämda vid en tänkt tur ut kl. 18.00 då några osmarta människor drog av ett par rejäla tårtor med smällare precis runt vår husknut, och där kom vi. Båda hundarna tvärvände och ville in igen, och så fick det bli. Väl inne blev de lugna och så förblev det ända tills vi somande vid 00.30. 

I morse tog vi en lång härlig promenad runt ett tyst och folktomt Sollentuna, och som hundarna nöjt. Nu var allt som vanligt igen! Så skönt att kunna göra sina behov utan att vara rädd att något skulle smälla till i närheten av en. 

Hemma igen blev det bad för mormor Soya och sen ville både Soya och Malla (fast hon inte badats) blåsas med fönen att få mysa lite extra. 

Nu händer det mycket i valplådan och de små blir så mycket personligare när de har fått sina ögon öppnade. Det händer faktiskt att de småskäller lite ibland, och när mamma Malla närmar sig ingången till valplådan vaknar de små lätt och snabbt och börjar pipa för att få lägga sig och äta hos sin mamma. Malla sköter fortarande sina små med lugn och trygg tass, och vi njuter av att ha dagarna fria så vi kan ta det i precis den takt valparna kräver. Vill de äta precis när jag klätt på mig ytterkläder för att gå ut med Malla och Soya, ja då får jag helt enkelt klä av mig en stund igen och vänta tills den lilla skaran är mätt och nöjd.