30. jun, 2019

2 veckor och har öppnat ögonen

Nu har tjejligan eller Mallgrodorna som de kallas, kärt barn har många namn, hunnit fylla två veckor. De har öppnat ögonen och hör när det händer något. De har börjat kravla runt i sin nya valphage som jag har placerat i mitt stora rum där mitt matbord brukar stå. De sover inne i valplådan på natten men på dagen kan de röra sig i hela valpinhängnaden. Jag har satt dit en rund korg som har lite tak och den var favorit för förra kullen, och verkar bli det för dessa små också. Även mamma Malla gillar att knöla in sig där och mata alla sex i denna lilla korg. 

Jag har även gjort en hage i mitt uterum så morgnar och kvällar kan de vara där en stund och ha det gott. Alltid lite otäckt med nya ställen först, men de vänjer sig fort. Apropå nya ställen. Här på Öland har vi haft otroligt varmt nu i ett par dagar, och det blev så varmt att jag var tvungen att lägga de 6 i en bag och bära ut dem i min trimlokal som är så sval och skön. De blev genast mindre pipiga och piggade på sig rejält under timmarna  i det svala utrymmet som endast hade 24 grader varmt, mot innetemperaturen på nästan 30 grader. Nu hoppas vi på svalar väder snart.

  Det är snart dags att börja ta emot blivande valpköpare för ett första besök där vi får träffas live och tala igenom  hur ett eventuellt hundköp från min kennel kan bli av.