Nu växer valparna fort och tar för sig mer och mer för varje dag. Så kul att följa.

Nu finns här 5 ( 3 hanar och två tikar) små valpar efter Malla och Theo som föddes natten mot den 15/12. Den vita valpen är en tik och även den närmast kameran med liten vit svanstipp och små vita sockor på alla fyra tassarna.
Alla valparna är tingade.

Visst är det valpar i Mallas mage. Här ultraljudsbild tagen dygn 30. Minst 4 stycken är det. Nu får vi ge oss till tåls ca en månad till.

Här är pappan till Mallas kommande kull.

SEUCH Lagottessa Luppolo

Galottens Humulus Lupus/SEUCH RLDN RLDF Lagottessa Cassata

Född: 2012-11-05
HD A, ED ua, ögon ua nov 16
JE fri hereditärt
Saxbett
Storlek 45 cm

 

Theo är en fyraårig hane som bor i en stor barnfamilj med sin halvbror, katter, höns och kaniner. Theo har A-höfter och av hans syskon är ytterligare fem fria (en C). Även Theos mamma och pappa har A-höfter.

Theo är en mycket trygg och social hund och hans mentalbeskrivning bekräftade detta med höga värden på hälsning, ingen oro eller flykt vid hantering, ingen oro vid överraskning eller skrammel och ingen skottosäkerhet. Theo älskar människor och är ur den synvinkeln mer lik en labrador än en lagotto – det räcker med en snabb ögonkontakt så vill han fram och bli klappad och kliad.     

Exteriört är han på den mindre sidan (45 cm), fina proportioner, välbalanserad, ”knappt men harmoniskt vinklad” som en domare uttryckte det, ett bra huvud och utmärkt päls.

SE U CH Lagottessa Luppolo - Theo
pappa till Mallas kommande valpkull. Bilden från 2016, tagen av J.Andersone

Nu är Malla parad med Theo, och vi hoppas på valpar.

Du som är intresserad av att ställa dig i kö för en valp efter Malla i höst, gör så här: mejla mig

karin.bonebreakers@gmail.com 

Är du en aktiv person som verkligen har tid för en pigg, krävande och levnadsglad lagottovalp i ditt liv, är du välkommen att mejla mig och berätta llite om dig själv och det liv du kan erbjuda en valp från Mallas kull. Men självklart lovar aldrig bort en valp förrän jag träffat dig som är intresserad av en valp från min kennel. 

 

Här är Mallas BHP ( beteende och personlighet på hund) från maj 2016. Den blå färgen visar medlevärdet för lagottorasen , den röda är Malla. Malla är en trygg och glad hund utan några rädslor eller någon aggression i sig alls. Hon tar gärna kontakt med främmande personer och hon är oberörd för skott!
Så stolt över detta BPH för min lilla pärla.

BallaMalla älskad av så många. En liten klok hund.

Valpkull planeras efter Malla hösten 2017 vintern 2018.

En liten Malla har hamnat mellan frambenen på sin mamma Soya. Båda sover djupt.
Foto: Annie Ahlberg

Till min glädje kan jag nu berätta att Soyas dotter Malla - Svensk och Dansk Utställningschampion Bonebreakers Calza Di Lana nu är parad. 

 Både Malla och Theo har genomgått de tester som erfordras för avel i rasen och båda har dessutom gjort mycket bra BPH ( en beskrivning av beteende och personlighet på hund) så vi väntar oss glada och trygga lagottovalpar som förhoppningsvis även blir några nya utställningsstjärnor från min kennel.

Malla arbetar heltid som Terapi- och Skolhund och det kommer hon att fortsätta  med fram till början av december 2017. Valparna kommer att bli  leveransklara i början/mitten  av februari 2018.

Håll ögonen på denna sida då den uppdateras kontinuerligt.

 

Vi hoppas på nya små lagottovalpar senhösten 2017..
Här är Malla med syster Elektra när de var ca 1 månad maj 2014.